Foderbrädor och skafferi

Jag utlovade ju halvt om halvt fönsterfoder till förra veckan, och här är de nu:


Dock bara dessa två än så länge. Utvändigt har vi istället koncentrerat oss på panelen på norra gaveln. Nedre delen är klar sånär som på panellocken vid fönstret. Dessutom har vi satt upp tjärpapp på hela gaveln. Om det bara slutar regna ska det inte behöva ta så många dagar att färdigställa.

Invändigt har det börjat röra på sig: Kökstaket är färdigmålat, underskåpen monterade och skafferiet är snickrat.Kolla, bänkskivan passar, och taket är målat.

Nu ska vi bara måla väggar, lägga golv, isolera golvet i skafferiet, montera överskåp, luckor, hyllor, socklar, sätta kakel, skruva ihop bänkskivan, tapetsera, fodra fönster, montera högskåp, sätta in vitvaror, välja belysning.......

Pust, nu får jag visst skrivkramp, vi hörs!

Åter på nätet!

Ni har väl haft semester allihopa och inte märkt att uppdateringsfrekvensen sjunkit ytterligare, men vi har haft strul med telefonanslutningen en längre tid, sprak och knaster i luren, samt internetanslutning som hela tiden kopplat ner eller varit så långsamt att bloggning varit helt uteslutet. Till slut slocknade alltihopa. Jag var helt enkelt tvungen att ringa felia och anmäla det hela, och efter bara två dagar dök en reparatör upp och spårade felet till ett trasigt jack i barnkammaren! (eller en bristfällig kabelskarvning i väggen, han visste inte säkert....)
Nåja, nu funkar det visst igen.

Husbygget fortskrider nu på flera fronter samtidigt: badrummen har fått taken målade och ska tapeseras snarast, vi inväntar bara ytterligare en offert. Taket i köket får sina sista drag med spackelspaden denna vecka och ska väl målas nästa.


På utsidan har hela nya huskroppen fått panel, alla takpannor har kommit på plats, och nästa vecka ska vi nog få dit några fönsterfoder också.

Så här snyggt blir det med vind- och knutbrädor:


RSS 2.0