Mycket väntan är det....

Närmast väntar vi på att betongen ska brinna färdigt, det sker sakta under rådande väderleksförhållanden. Det betyder en veckas vila för snickarn.

Dessutom väntar vi på mera byggmaterial, för det lilla som hittills levererats kan väl aldrig räcka???

Vi väntar även på sommaren, när man kan snickra i bara skjortärmarna. I morgon är i alla fall sommartiden här.

Vi väntar på att tjälen ska släppa i komposten, för då kan flytta våra enbuskar så att vi kan fälla vår stora blågran, vilken blockerar solljuset till vår kommande övervåning.

Medan vi väntar ska vi bland annat riva mera panel och isolering (kallt blir det i Vasebo), och eventuellt plocka ner takpannorna på berörd del av taket. Vi ska förbereda för flytten av torktumlaren som bor i garderoben där dockningen till den nya delen ska ske, och om snön smälter undan i vedhögen ska vi kanske klyva lite ved, också.

Långtråkig bliver nog icke vår väntan....

Kontraster

I går eftermiddag såg det ut så här:
435652-14

Men idag ser det ut så här:
image15

Nygjutet och klart! Katten har provgått och det höll för honom i allafall....
I skrivande stund är plattan övertäckt, och en bullrig värmefläkt står härutanför och håller den sällskap. Egentligen tror jag inte att det behövs, betongen ska klara ett par minusgrader, och vi har +3°C just nu (22.22).

Slaget förlorat

men kriget går vidare. Vi fick tyvärr se oss besegrade av kung Bore, gjutningen blev inställd. Det har pysslats lite här i alla fall, slingorna för golvvärmen har lagts ut, och det sista av armeringen också. Nu väntar vi bara på värmen....

Blir det tjänlig väderlek i helgen tänker jag nog fälla en gran som står alldeles vid knuten på tillbyggnaden, måste bara flytta ett par enbuskar först.

GLAD PÅSK!

Vårdagjämning

i övermorgon, och nu har vintern äntligen kommit! Kräftpremiär i november, någon? Och lagom till vintern har vi fått nå´t som liknar en skridskobana i i trädgården:
435652-13

Imorgon kommer rörmokaren igen, inte vet jag vad han ska göra, men efter hans insats kan markisoleringen läggas färdigt, det saknas ju litet där till vänster (duschen).  Därefter finns inga tekniska hinder för själva gjutningen, men vädret verkar inte helt lovande. Vid minusgrader måste man nämligen bygga ett litet tält med värmefläkt åt plattan, och snickarna verkade lite skeptiska.
Det är inte varje dag man avundas dem deras trevliga arbetsmiljö....

Livstecken

Nej, jag har inte glömt bort bloggen, men det har verkligen inte blivit så stora förändringar sen sist. Grävskoporna slätade till marken efter sig i måndags, och for sen vidare mot nya uppdrag. Kvar finns samma hål som  syns i det förra inlägget, bara fyllt med singel, tillplattat och med en vall runtomkring, och i ena hörnet sticker några vattenledningsrör  upp ur marken. Dessutom är markisolering och armeringsjärn levererat under veckan.
Action är dock utlovad till på måndag, då snickarna rullar in för att förbereda gjutningen av plattan. Själva gjutningen är utlovat till på torsdag om inget oförutsett inträffar.
Det oförutsedda skulle kunna vara att rörmokarn tycker att vattenledningarna sticker upp på fel ställe, men det är visst inte färdigförhandlat än.

Igår hände inte så mycket,

...grävarn lotsade sig runt vattenrör och förbi elkablar. Han verkar ytterligt kompetent, säger hustrun som sett ett antal entreprenadmaskinister i aktion tidigare.

Men idag när jag kom hem från jobbet fanns där plötsligt ett hål i marken framför huset:
435652-11
Så nu kan man ana storleken och placeringen av bygget.

Vår gamla trappa rådde dock inte grävskopan på, så imorgon kommer Benny Betong och gör ett försök att demolera den. Hur har jag ingen aning om, hoppas inte att han är dynamitard, då raseras kanske onödigt mycket.
Dessutom har tillkommit ett hål i väggen till jordkällaren där hydroforen ska bo:
435652-12

I mars ska vi börja

Sista veckan i februari har inneburit mest småpyssel:
Dörren är provöppnad och vi har börjat träna katten på att gå ut och in genom densamma, den provisoriska trappan är byggd, cementplattorna framför huset avlägsnade och grunden frilagd inför grävningsarbetena.
Helgen har ägnats åt vedkapning i regn och blötsnö: Kroppar är stela, muskler värker, tånaglar är blåa och skinn är rispat, men vi är åtminstone klara! Nu ska det bara klyvas och staplas också....

Att tvättmaskinen packade ihop var faktiskt INTE vad vi behövde just nu, men det var just vad som hände. En reparatör väntas imorgon. Hoppas det inte blir dyrt.

Men sen kom då första måndagen i mars med sol och grävmaskiner. Jo pluralis faktiskt, de börjar med att gräva den nya vattenledningen, och den första körde fast i leran vid brunnen och måste ersättas med en bandburen variant.
435652-10

Man ser spåren där till höger där den första skopan fastnade.

I morgon väntas de in i trädgården, och då blir det spännande på allvar: Vem vet vad de kan köra sönder eller gräva av? Kanske blir det rentav en anledning till ny rapport imorgon?

RSS 2.0