Egna snickerier

Nu har vi börjat snickra lite själva, först spikar vi panel:
435652-45

Jöstra ballonga vilket lättspräckt material vi fått, 21-millimeters granbrädor tål just ingen misshandel som målning och hammarslag. Hårt och tungspikat är det också, och spikarna verkar vara gjord av någon slags blylegering, lättkrökta som tusan.

På tisdag kommer snickarna tillbaka en sväng för att slipa betonggolvet, och framåt kvällen samma dag ska köket levereras. Tills dess spikar vi vidare....

Världens sötaste snickare

Ledsen Evert och Jocke, men det blev ingen av er.....
435652-44

Köksfönster i bild

Jag utlovade ju bilder på köksfönstret härom dagen, Så här ser usikten från köket ut:
435652-43

Hustrun föreslår att vi ska flytta torkställningen.

Exteriört blev det så här:
435652-41

Bifogar en bild från norra fasaden också:
435652-42

Utlovade bilder

Helvetesgapet igenmurat:
435652-39


Gipsad övervåning:

435652-40

Jag tog bilder av det nya köksfönstret också, men de blev för dåliga. Nya kommer inom kort....


Kovändning

Vi hade ju beslutat att återvinna de gamla takpannorna genom att lägga dessa mot norr och öster och sedan lägga nya pannor mot söder och väster. Kulörskillnaden blev dock för stor, och priset för att byta till pannor som liknade våra gamla blev för högt, så nu har vi istället beställt nya tegelröda (orange) pannor till resten av taket också. Vi tröstar oss med att detta nog lyfter såväl utseendet som värdet på huset.

Snickarna har satt upp den sista väggen och nästan gipsat klart enligt entreprenadkontraktet, detta blir nog deras sista vecka här. Måste säga att jag kommer att sakna dem lite.

Familjeföretaget har ägnat dagen (och en massa andra dagar också fast jag inte har bloggat då) åt rödfärgning av panelen. I dagsläget har vi konsumerad ca 30 l. Dessutom har vi fyllt betong i "krondiket", gränsen mellan nytt hus och gammalt.

Orkar inte ladda upp några bilder idag, de kommer senare....

Nu är det klart!

Ja, alltså det första sovrummet är klart så långt som proffs-snickarna gör, sedan ska ju vi fortsätta själva med några små detaljer som fönsterfoder, takmålning, tapetsering och golvläggning. Men i stort sett klart, alltså. Härligt!

Sista delen av nämnda sovrum dröjer dock ytterligare en tid, för närvarande ligger prioriteringen på målning av panelen, strykning ett. Dessutom planerar vi en liten shoppingrunda för spackel, innerdörrar, sanitetsporslin o.s.v.
Banken har varit vänlig nog att förse oss med ett kreditkort nästan helt utan begränsningar. Vi får väl lita på våra egna hämningar....

Lägesrapport 14/5

Ledsen att det dröjt, jag har varit gräsänkling nästan en vecka vilket hämmat blogglusten en smula.
Takpannorna har äntligen kommit, men de visade sig vara i en helt annan kulör än vårt befintliga som vi ju av ren snålhet tänkt behålla delar av. Så nu är vi i valet och kvalet om huruvida vi ska köpa mera tegel av den "nya" färgen, eller försöka byta mot något annat. Tid och pengar kostar det.

Undertiden har rörmokarna byggt en blänkande staty i hallen:
435652-37


dessutom har elektrikerna dragit en massa ledningar kors och tvärs, och snickarna har byggt väggar och satt gips.

Köket:
435652-36

Övervåningen:
435652-38

Taket har isolerats, och så har vi börjat måla lite panel också.


Äntligen hål i väggen

Minns ni det här?
435652-5

Nu ser det ut så här istället:
435652-34

På övervåningen ser det ut så här:
435652-35

Takbjälkarna där till vänster ska vi nog också pilla bort, måste bara rådgöra med chefssnickarn först.

Vi Vasebor vill också passa på att tacka "hemhjälpen" som var här och tog i.

Köket beställt

Var på IKEA idag och beställde köksinredning. Tog bara tre timmar. Var dessutom runt hos byggfirmorna och tittade på golv och badrumsinredning. Mycket grejor finns det....

Gårdagen tillbringades i svärmors trädgård med att förfärdiga en uteplats. Kan behöva träna på att snickra....

Det enda som hänt med bygget är att jag monterat dörrhantag och lås på norra entre´n, så det blir inga bilder idag heller.

I morgon ska vi riva vägg och tak, om jag orkar blir det bilder då.

Sakta framåt

I går fick vi upp de sista läktarna på taket (sånär som på det lilla hörnet längst mot norr). Dessutom har vi kommit ytterligare en bit med takpannorna mot norr, alla pannor som behövs är uppburna, och själva läggningen har hunnit fram till ränndalen (där gammalt och nytt möts). Här krävs dock en del pyssel med snedkapning och dylikt, så det kan nog ta en stund att få till det där sista....

Den sista stora rivningen är tidsbestämd till lördag och söndag, intressenter med kofötter är hjärtligen välkomna. Förtäring kommer att anordnas.
Naturligtvis tar vi emot "vanliga nyfikna" också....

RSS 2.0